Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz tagi hírek szeptemberben
2021. október 04.

HUNGEXPO: Elindult az őszi nagyrendezvény szezon
Szeptember elején került sor az 52. Eucharisztikus Kongresszusra a Hungexpón, amely egyúttal az első nagy nemzetközi esemény volt a teljesen megújult területen. A rendezvény egy hete alatt a helyszín a kongresszus központi programjának adott otthont. Az itt tartott katekéziseken, tanúságtételeken, szentmiséken és előadásokon 5 kontinens 40 országából több mint 60 előadó beszélt a nagyszámú közönség előtt. A továbbiakban, szeptember 25. és október 14. között rendezik az Egy a természettel című vadászati és természeti kiállítást és konferenciát, majd pedig a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozót. A Hungexpo a koronavírus járvány után idén novemberben először rendez saját kiállításokat a megújult Kongresszusi és Kiállítási Központban: az Otthon Design Ősz és az Automotive Hungary kiállításokat.
 
Eventex 500 listán a kiemelt hazai nagyrendezvényeken is közreműködő Visual Europe Group
Felkerült a Visual Europe Group a világ legsikeresebb kommunikációs ügynökségeit és rendezvényszervező, illetve rendezvénytechnikai cégeit rangsoroló Eventex 500 listára. Azok a cégek kapnak helyet a rangsorban, amelyek a legutóbbi két évben a legjobban szerepeltek a világ 20 legrangosabb rendezvényes és élménymarketinges díjainak versenyében. „Hatalmas elismerésnek tartjuk, hogy felkerültünk a listára. Magyar cégként a lista 100 legfontosabb szereplője közé kerülni kiváló eredmény” – fogalmaz Botond Szabolcs, a Visual Europe Group vezérigazgatója. A Visual Europe Production számos kiemelt hazai nagyrendezvényen is közreműködött az utóbbi időben. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus több budapesti helyszínén ők feleltek a rendezvénytechnikáért, a hang-,fény- és vizuáltechnikáért. Ennek keretében szakmai programokat, koncerteket, egyházi eseményeket egyaránt közvetítettek A kongresszus csúcspontjaként emlegetett Ferenc pápa látogatásán  mintegy 200 000 résztvevő követhette hangban és videóban az eseményt a közreműködésükkel.
 
Virtuális stúdióval bővít a Special Effects
Special Effects 2021 elején nagyszabású innovációs beruházással, az xR stúdióval nyitott a szórakoztatóipar felé. A rendezvényszolgáltató a folyamatos fejlődés és terjeszkedés jegyében ezúttal a budapesti Cyd Virtual Studio-ban vásárolt tulajdonrészt. A virtuális stúdióban a LED-falon egy digitálisan reprodukált fotorealisztikus környezet jelenik meg, ezáltal a forgatáson a Himalája magaslataiból egy gombnyomással lehet átugrani New York forgalmas utcáira. A Cyd nem csupán technológiát, hanem teljes kreatív alkotócsapatot is kínál az ügyfeleknek. Az alapítók, a reklám- és tévés producerként ismert Csényi Kati ügyvezető, illetve Bényi Dániel filmtechnológiai producer szerint a stúdió a reklám- és filmforgatások új modellje.
 
„Csodálatos rendezvényhelyszíneivel, kiváló hoteleivel és magasan képzett személyzetével Budapest már nem egy eldugott gyöngyszem többé!”

Mondták az augusztus 31. és szeptember 3. között Budapesten megrendezésre került m&i Private Europe üzletkötési fórumon résztvevők, melyre méltán büszkék lehetünk, hiszen az esemény egy fantasztikus szakmai összefogás eredményeként jött létre. A Magyar Kongresszusi Iroda által elnyert rendezési jog 142 a nemzetközi MICE piacon dolgozó minősített szolgáltatót és tárgyalófelet csábított hazánkba, akik 2800 tárgyalást bonyolítottak le. Az Iroda 5 hazai szolgáltatónak tudott 80% támogatottsággal kiállítói részvételt biztosítani, a lebonyolítást a tendernyertes Mauri DMC és a Bo Live Branding Agency rendezvényügynökség végezte, a fórum anyagi támogatását az MTÜ biztosította. Az elégedettségi felmérés visszaigazolta, hogy a nemzetközi szakemberek a bejárás során felfedezték és elköteleződtek Budapest, mint üzleti rendezvényeik jövőbeli ígéretes helyszíne mellett.

 
A Hunguesthez kerül a Hotel Eger & Park

Az Opus Global érdekeltségi körébe tartozó Hunguest Hotels vételi szándéknyilatkozatot tett az Eger-Park Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában álló Hotel Eger & Park megvásárlására. "A négycsillagos Hotel Eger & Park a legnagyobb konferenciakapacitással rendelkező szálloda az Észak-Magyarország régióban, az akvizíciónak köszönhetően a Hunguest Hotels erősíti pozícióját az üzleti- és a rendezvényturizmus területén, egyidejűleg a Mátra-Bükk térség legnagyobb turisztikai szolgáltatójává válik" – olvasható az Opus Global közleményében. "Az aktív turisztikai szerepvállalástól visszavonulok, örömömre szolgál, hogy egy, a városban régóta jelen lévő iparági szereplőben sikerült megtalálnunk az új tulajdonost", reagált a vételi szándékra Harmati László, a Hotel Eger & Park jelenlegi tulajdonosa.