Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz tagi hírek októberben
2021. november 08.

Új vezetővel erősít az inspire original
A több, mint 20 éves rendezvényszervezői múlttal rendelkező Inspire Rendezvényügynökség Kft. csapata szeptember 1-jétől új operatív vezetővel bővült Szabó Pál személyében, aki ügyféloldalról, a Samsung Electronics Magyar Zrt.-től igazolt át a céghez. Az új vezető érkezése és tapasztalata egy új időszak kezdete: az ügynökség a háttérfolyamatok magasabb szintű strukturálásával és automatizálásával még nagyobb figyelmet kíván fordítani partnerei céljainak elérésére mind a kreatív munka terén, mind a még professzionálisabb ügyfélkiszolgálásban. Az ügynökség tulajdonosa és ügyvezetője, Mesterházy Dániel szerint a kommunikációs ügynökségek piacán is szemléletváltás szükséges, folyamatos megújulást követel a piac, és az kerülhet ki „nyertesként”, aki gyorsan reagál ezekre a változásokra.
 
EXPO 2020 Dubai: A Magyar Pavilon a legjobbak között
A Dubaji Világkiállításon felépülő Magyar Pavilon hazánk természeti és kulturális kincseit hivatott bemutatni. A látogatók minden érzékszervét rabul ejtő interaktív kiállítás tervezését és a kivitelezését a Special Effects közel-keleti leányvállalatának lehengerlően kreatív csapata, a Kraftwerk, valamint a Designland végezte. A világkiállítás megnyitóját a pandémia miatt elhalasztották, így a nevében szereplő évszám ellenére 2021. október 1-je és 2022. március 31-e között látogatható Dubajban. A Magyar Pavilon épülete elnyerte a Time Out Dubai újságíróinak elismerését is, ugyanis a világkiállítás 192 pavilonja közül a 15 legkülönlegesebb közé választották. Az épület egyedülálló interaktív élményt kínál Magyarország vizeiről, anélkül, hogy a bemutató során egy csepp vizet is használnának.
 
A Hungexpo Partner Party-t rendezett a nemrég átadott új Kongresszusi Központban
Rendhagyó módon a 150 fős esemény elsősorban az orvosi-, sport- és egyéb szövetségek képviselőinek szólt, ezzel ösztönözve a szövetségeket, a jövőbeli magyar és nemzetközi konferenciák szervezésére az új kongresszusi helyszínen. A megnyitón Ganczer Gábor vezérigazgató beszédében kiemelte, hogy a Kongresszusi Központtal új korszak nyílik a fővárosi üzleti turizmus életében. Budapest mostantól a legkülönfélébb típusú, témájú és méretű konferenciák megtartására alkalmasköszönhetően a Kongresszusi Központ 2000 férőhelyes plenáris termének, és a több, mint 30 multifunkcionális szekcióteremnek és kiállítótérnek. A Hungexpo bemutatására szervezett bejárásokat is indítottak a fogadás alatt, a résztvevők a gasztronómiai játékok és Péterffy Lili koncertje mellett betekintést nyerhettek a Bocuse d’Or magyar döntőjébe is.
 
Az új kézilabdacsarnok digital signage és led fal rendszerét a Visual Europe Project építi
Európa egyik legnagyobb kézilabda arénája lesz a Népligetben épülő Budapesti Multifunkcionális Sport és Rendezvénycsarnok. Az 50 ezer m2-es csarnok LED fal és digital signage rendszerének tervezéséért, kivitelezéséért a Visual Europe Project felel. A cég számára a legnagyobb kihívás a 22 ezer férőhelyes arénában található 216 m2-es CUBE eredményjelző tábla elkészítése volt, az előkészületek közel 2 évig tartottak. Az épület több szempontból is rekorddöntő: a homlokzaton például egy 800 m2-es LED fal kap helyet, amely a legnagyobb lesz a régióban.
 
Rendezvény részleggel várja vendégeit az Accor Hotels által üzemeltetett Ibis Styles Budapest Airport
Az egyetlen közvetlen terminal kapcsolattal rendelkező szálloda a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 145 stílusos és modern szoba várja vendégeit, legyen az üzleti vagy szabadidős utazás. A rendezvény részleg a földszinten található összesen 350 négyzetméteren. A konferenciaközpont egy két részre osztható konferenciateremből, 3 db kisebb teremből és egy kávészünetek megtartására alkalmas előtérből áll, maximális kapacitása 250 fő. Megbeszéléseinek, rendezvényeinek sikerét a legmodernebb eszkök biztosítják. A szálloda hangulatos bárja és nemzetközi étterme a hét minden napján várja az érdeklődőket. Kiváló parkolási lehetőség egyéni vagy buszos érkezés esetén. Az ALLSAFE minősítés a legmagasabb szintű higiéniai előírásokat képviseli és biztosítja, a megelőzés és a biztonság feltételeinek mindenkori biztosításával.
 
Gazdasági és kommunikációs szakemberekkel bővült a Magyar Kongresszusi Iroda csapata
Szeptember közepétől Gellért Mónika tölti be a Magyar Kongresszusi Irodánál újonnan kialakított gazdasági vezető pozíciót. A közgazdász végzettségű szakember korábban vendéglátással és rendezvényszervezéssel foglalkozó cégek, később a Nemzeti Filmintézet gazdasági tevékenységét irányította. A Kongresszusi Irodában munkáját Kurucsai Vivien vezetői asszisztens segíti, aki korábban a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Szakmai Igazgatóságának projektkoordinátoraként dolgozott. A Kongresszusi Iroda célja, hogy közvetlenül és naprakészen kommunikáljon a konferencia és üzleti rendezvény szektorbeli partnereivel.  A két évtizede intézményi kommunikációval foglalkozó Holub Katalin érkezésével hamarosan útjára indítják rendszeres szakmai hírlevelüket is. Katalin a Magyar Rádióban kezdte pályafutását, dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban, később pedig a Magyar Televízió szóvivője lett. Ezt követően saját céget alapított, hogy rövidebb és hosszabb távú projektek mentén is együttműködhessen, s vált a szervezetek, szövetségek, egyesületek és érdekképviseletek PR specialistájává.