Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz Tagi hírek 2023. július
2023. szeptember 13.

Hatezer neurológus érkezett Budapestre, az év legnagyobb orvoskongresszusára

Nagy sikerrel zárult július elején az Európai Neurológiai Akadémia (EAN) 9. kongresszusa, amelyet a Hungexpo-n rendeztek. A négynapos eseményen 5748 látogató és 1974 virtuális látogató vett részt, összesen 116 ország képviseletében. A 2023-as EAN kongresszus Budapest üzleti turizmusára is kiemelkedő hatással volt, megteltek a város szállodái, a rendezvény a fővárosban hozzávetőleg 20.000 vendégéjszakát eredményezett.
Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója elmondása szerint az esemény sikerét aprólékos tervezés és számos rendezvényszolgáltató csapat együttműködése tette lehetővé. A HUNGEXPO 18 fős projektcsapata az előkészületek során több mint két évig dolgozott, hogy a leggördülékenyebben, a szervező célkitűzései szerint férjen hozzá a közel 6000 látogató a tudományos ülésekhez és tekinthesse meg a kiállítást. A rendezvényen több mint 400 munkatárs dolgozott egyszerre. A kongresszus képei a következő linken érhetők el: https://myalbum.com/album/yYurbT4dRSqR/

 
Négy kategóriában díjazták a Lounge Group - Visual Europe Group pályázatait az Eventex Awardson

Az Eventex Awards minden évben több különböző kategóriában ismeri el azokat az egyedülálló eseményeket és marketingkampányokat megvalósító vállalatokat, amelyek technológiai újításokat, kreatív megoldásokat vagy szolgáltatásokat kínálnak a rendezvényipari és élménymarketinggel foglalkozó iparági szereplők számára. Idén már 12. alkalommal díjazták a nemzetközi rendezvényszakma legkreatívabb, leginnovatívabb és leghatékonyabb eseményeit. A szakmai zsűri a "Ceremony" kategóriában arany, míg a "Celebration Event" kategóriában ezüst díjat ítélt oda a 2022-es Szent István Napi rendezvénysorozatnak. Emellett két bronz díjat érdemelt ki a Lounge Group - Visual Europe Group a "For Good" kategórián belül a "CSR Experience" és a "Fundraising Event" alkategóriákban az MVM Zenergia 2022 elnevezésű koncerttel. A díjazottak teljes listája az eventex.co hivatalos oldalán tekinthető meg.

 

Megnyitotta kapuit a Four Points by Sheraton Budapest Danube

Június elején megnyitotta kapuit az Accent Hotels által üzemeltetett Four Points by Sheraton Budapest Danube. A hotel a XIII. kerület frekventált, ám mégis csendes részén helyezkedik el, 105 szobájának többségéből csodás panorámát kínálva a Dunára, a Margit-szigetre és a Budai-hegyekre. A vendégek kényelmét támogató modern technikai megoldások tökéletes egységet alkotnak a szálloda egyedi – 60-as, 70-es évekbeli eredeti posztereket felvonultató – hangulatával. A kilencedik emeleten kialakított rooftop bár csodás panorámájával és frissítő koktéljaival nemcsak a szállóvendégeket, hanem az utcáról betérő érdeklődőket is felejthetetlen élményekkel és pezsgő hangulattal várja.
 
Új Brunch & Cruise™ program indult a Dunán
A Hungária Csoport büszke rá, hogy elsőként kínál egyedülálló Brunch & Cruise programot a fővárosban.
A Brunch & Cruise ötvözi a két kedvelt időtöltést: a finom villásreggelit és a hajókázást a festői Dunán. Ez a program kivételes lehetőséget kínál Budapest lélegzetelállító nevezetességeinek megtekintésére, miközben a vendégek nyugodt és barátságos hangulatban élvezhetik a 400 fős Gróf Széchenyi Rendezvényhajó légkondicionált fedélzetén az utazást.
A Hungária Csoport mindig is élen járt a páratlan élmények nyújtásában, a részletekre való odafigyeléssel és az ügyfelek elégedettsége iránti elkötelezettséggel a vállalat biztosítja, hogy az út minden aspektusa kifogástalan legyen.
 
TorTeres event design megoldások az év legnagyobb esküvőjén
3 különböző budapesti helyszínen, 3 napon át zajlott az év legnagyobb szabású luxusesküvője néhány héttel ezelőtt. Az 500 fős indiai menyegző sikeréért egy több mint 100 fős csapat és számos kiemelt rendezvényes alvállalkozó dolgozott a háttérben. Az egyedi event design megoldásairól ismert TorTer mind a 3 helyszínen jelen volt: A KIOSK-ban tartott üdvözlő vacsorán a podesztekért és a központi bár pultjáért; a hagyományos indiai sangeet eseményen az Eiffel Art Studioban a mozdony dekorációért, az irányítótáblákért és a fotófalakért; a Budai Várban megtartott fő eseményen pedig többek között a táncparkett, a bárpultok, a DJ pult, sok feszített vásznas hátfal és a ceremóniára készült mandap szerkezeti felépítéséért felelt a TorTer csapat. Fotó: Simon Teodóra és Herman Péter
 
Augusztus végéig lehet szavazni a Városliget projektre a World Travel Awardson
Idén ősszel harmincadik alkalommal adják át a World Travel Awards díjait,. Az elismerés mára az egyik legfontosabb értékmérővé vált a turisztika területén. Óriási megtiszteltetés, hogy a megújuló Városliget - a világ egyik legfontosabb idegenforgalmi megmérettetésén - bekerült Európa öt legjobb turisztikai fejlesztése közé, ahol esélye nyílt arra, hogy portugál, spanyol és német versenytársakkal ringbe szállva elhódítsa kategóriájának fődíját. A győztesről közönségszavazás dönt. Szavazni az alábbi linken lehet augusztus végéig: https://bit.ly/liget_wta2023 
 
Terülj-terülj asztalkám Younic módra
A nyári brunch-ok és kerti partik egyik kedvenc catering attrakciója a Younic "Grazing table" vagy másnéven "Terülj-terülj asztalkám". A gyönyörűen megterített színpompás asztalon, amelyen gyakorlatilag egy négyzetcentiméternyi szabad terület sincs, mindenféle ínycsiklandó falat megtalálható. A szolgáltatás töretlen népszerűsége nem meglepő, hiszen ez az a tálalási forma, amely mindenki számára lehetőséget biztosít arra, hogy a válogatott finomságoktól roskadozó asztalon megtalálja a kedvenceit, legyen szó antipasti-ról, friss gyümölcsökről, szezonális zöldségekről, ízletes felvágottakról vagy különleges sajtokról. Részletek a "Grazing table"-ról ITT olvashatók.