Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz Tagi hírek - 2022. szeptember
2022. szeptember 12.

ESE - nemzetközi orvoskongresszus hazánkban

Fontos siker a hazai konferencia- és üzletirendezvény-szektor szereplői számára, hogy Magyarország adhatott otthont 2022. szeptember 7-10. között az Európai Endodontológiai Társaság (European Society of Endodontology) 1600 fős, jubileumi kongresszusának – írta tájékoztatásában a Magyar Kongresszusi Iroda. A rendezvényre az AIM Group International megkeresésére a Magyar Kongresszusi Iroda nyújtotta be pályázatát, amelynek eredményeként végül a nemzetközi ügynökség hazai irodájával (AIM Group International – Budapest Office) szövetségben a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ fogadhatta a rendezvényt. A turisztikai, szakági üzleti bevételek mellett az esemény legnagyobb hozzáadott értéke a tudományos jelentősége, a kutatásra, egyetemi képzésre gyakorolt ösztönző hatása és a szakterületen kialakult kapcsolatok erősítése- olvasható a Turizmus.com-ban megjelent cikkben.

 

Két év után újranyit a Novotel Budapest Centrum****

A négycsillagos, 227 szobás Novotel Budapest Centrum két év után újra nyitja kapuit a Mogotel Hotel Group és az Accor Hotels, a világ egyik vezető vendéglátóipari csoport, franchise megállapodásaként.
A hotel szeptember 1-jén fogadja első vendégeit. A Mogotel Hotel Group a balti államok vezető szállodaüzemeltetője húszéves tapasztalattal rendelkezik a vendéglátás és a turizmus területén. A cégcsoport Lettországban, Észtországban, Ukrajnában, Németországban, Lengyelországban és Bulgáriában is működtet szállodákat. A mostani hotelnyitás fontos mérföldkő a csoport régiós terjeszkedésében.
A hotel 2025-re öt csillagos Movenpick hotellé alakul át, ami egy új színt hoz a budapesti szállodai piacra.
A szálloda jelenleg 5 nagyobb konferencia és 2 kisebb meeting teremmel rendelkezik. A közel 600 négyzetméteres konferenciakapacitás, az összenyitható termek tökéletes helyszínt biztosítanak céges rendezvények, partik és kisebb meetingek, tréningek lebonyolítására egyaránt. A 100 éves szecessziós Palace étterem igazi gasztronómiai élménnyel várja a vendégeket. További információk itt találhatók.

 

Egy könnyed este, ahol minden érzékszervünk szárnyalni kezd

Van Budapestnek egy arca, amit eddig rejtegetett előlünk. A White Raven skybar & lounge olyan élményt kínál, amit nehéz felülmúlni. Budapest egyik legmagasabb pontján, a Hilton Budapest tetején lévő skybar-ból pazar panoráma nyílik az elénk táruló városra. A hét, kifejezetten ide megálmodott koktél és a lenyűgöző gasztronómiai kínálat, valamint a hangulatos dizájnmegoldások együttesen ejtik rabul az embert, legyen szó családi eseményről vagy üzleti találkozóról. A semmi máshoz nem hasonlítható élményt nyújtó White Raven kiváló helyszíne lehet egy-egy szakmai siker méltó megünneplésének, akár zártkörű esemény formájában is. Privát eseményre és csoportok részére előzetes foglalás szükséges, érdeklődni az info@whiteravenskybar.com e-mail címen. whiteravenskybar.com

 

A Hotel Lycium**** - Kölcsey Központ Debrecen megújulva várja az őszi üzleti- és rendezvényszezont

Az elmúlt hónapokban megújultak a szálloda belső terei, így most felfrissült dizájnnal várják a hamarosan induló őszi rendezvényszezont. Az üzleti utazók ezentúl is a jól megszokott szolgáltatói térben, viszont az eddigiektől  sokkal komfortosabb környezetben intézhetik szakmai egyeztetéseiket. Vizuáltechnikai nóvum, hogy új hotel tv rendszer is telepítésre került, melynek részeként valamennyi szobában nagyképernyős LED tv-k állnak a vendégek rendelkezésére. Rövid szakmai kitérő után újra Pataki Zsolt séf vezeti a szálloda Átrium éttermének konyháját, aki szeptembertől megújult étlappal várja a vendégeket. A multifunkcionális épületegyüttesben nem csupán a rendezvénytermek sokasága valamint a személyi, szakmai, technikai háttér minősége és tapasztalata lehet vonzó a vendégek számára, hanem az az izgalmas körülmény, hogy a széleskörű business szolgáltatások mellett a szállodában kiváló gasztronómiai és wellness élményekben is részesedhetnek az üzleti utazók. Rendezvényekkel kapcsolatban a rendezveny@hotellycium.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

 

Festői környezet és kiváló szolgáltatások a BDPST Group szállodáiban

A tarcali Andrássy Kúria & Spa gyönyörű helyszínen, 53 szobával várja vendégeit, legyen szó üzleti vagy privát események lebonyolításáról. Kiemelkedő újdonságaink a régió hagyományait újjáélesztő Bobajka Étterem, valamint 2022. őszétől a 150 fő befogadására alkalmas, kétszintes, indusztriális stílusú rendezvénytér szekciótermekkel kiegészítve a főépületben, különböző rendezvények igényeinek megfelelően teremt inspiráló környezetet Tokaj-Hegyalján. A hétköznaponként igénybevehető fél- és egésznapos konferenciacsomag ajánlatok, illetve a hozzájuk tartozó kedvezményes szobaajánlat tökéletes választás bármilyen rendezvényre. A cateringet és prezentációs eszközöket magukba foglaló csomagok a vendégek minden igényét kielégítik tartózkodásuk alatt.
A hegyvidéki környezet kedvelőit országon belül és határainkon túl is kedvező ajánlatok várják szállodáinkban.
Lifestyle Hotel Mátra 114 szobával és 4 rendezvényteremmel várja látogatóit, melyek akár 400 fő befogadására is alkalmasak. A fél- és egésznapos konferenciacsomagok cateringet és a konferenciákhoz szükséges technikai hátteret is tartalmazzák, melléjük pedig kedvezményes szállás is biztosított a résztvevőknek.
Az osztrák Relax Resort Kreischberg október 31-ig, kedvező őszi csomagajánlataival várja vendégeit. A rendezvénycsomag egésznapos ellátással és a konferenciákhoz szükséges technikával segíti a résztvevőket, emellett pedig kedvezményes, csoportos szobaárakat is biztosít számukra, 91 szobájában. Rendezvényajánlatainkat a szállodák neveire kattintva tekinthetik meg, illetve további részletekről érdeklődjenek a corporate.sales@bhmzrt.com e-mail címen.

 

Megújult a Párisi Passage Café & Brasserie étlapja

Klasszikus és autentikus, de mégis izgalmas és változatos. Ezek a szavak jellemzik leginkább a Párisi Passage új étlapját.  Lutz Lajosnak, az étterem vezető séfjének, aki egyben a magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja is, olyan személyes kedvencei is megtalálhatók a kínálatban, mint a bajai halászlé, a ropogós kacsacomb vagy mindenki nagy kedvence, az aranygaluska. A menün található fogások tökéletes kulináris élményt nyújtanak ügyfeleinek, akik a gyönyörű Párisi Udvarban fogyaszthatják el az ételeket, melyek között vegetáriánus, növényi alapú és vegán ínyencségek is megtalálhatók. Az étlap  ITT tekinthető meg.

 

Fenntarthatósági projektmenedzser pozíciót nyitott az MKI

Kezdettől elkötelezve a fenntarthatóság mellett, a Magyar Kongresszusi Iroda missziójában 2022-ben kulcsfontosságú szerepet kapott egy, a desztinációt átfogó ágazati fenntarthatósági stratégia kialakítása, amellyel segíteni kívánja a konferencia- és üzleti rendezvény szektor zöld átmenetét. A stratégia szakértői feladataival megbízott GDS-Movement munkatársai az ősz folyamán kezdik meg tanácsadói aktivitásukat. Az MKI szeptembertől - más külföldi irodákhoz hasonlóan - új, dedikált pozíciót nyitott meg a fenntarthatósági stratégiaalkotás folyamatainak, illetve a kapcsolódó zöld projektek koordinációjára.  A pozíciót betöltő Szabó Kata korábban, egyéb feladatai mellett, az ország GDS-Indexen való elindításában tevékenykedett. Elérhetősége: +3620 447 3424 | kata.szabo@hcb.hu.

 

 

 

Sikeres tűzijáték Montreálban és Magyarországon

Ezüstérmet kapott a NUVU Kft. a 36. alkalommal megrendezett Nemzetközi Tűzijáték Versenyen Montreálban, megelőzve többek között a kanadai, olasz, horvát csapatot is. A minden évben megrendezésre kerülő  l’International des Feux Loto-Québec-n való részvétel meghíváson alapul, fantasztikus szakmai elismerésben részesítve a versenyzőket. A július 13-i műsor fenséges látványt nyújtott közel 32 percen keresztül. A show központi eleme a magyar zene, illetve a magyar zeneszerzők hatása volt a világ zenei kultúrájára. Az augusztus 6-án zajló díjátadón büszkén vették át az Ezüst Jupiter díjat.
Augusztus 27-én a hagyományoktól ugyan eltérő időpontban, de sikeresen lezajlott Európa legnagyobb tűzijátéka Szent István Nap alkalmából. Az idei „Tűz és fények játéka” show-t 4,5 km hosszan, körülbelül 40.000 pirotechnikai termék felhasználásával, közel 150 munkatársuk 6 hónapos felkészülés alatt valósította meg. A végeredmény ámulatba ejtő volt.

 

TorTer installációk a Pénzmúzeumban

A 9 hónap alatt elkészült Pénzmúzeum különleges kiállítási megoldásainak részletgazdag kivitelezésében a TorTer csapata is részt vett.
A 9 hónapig tartó projekt keretein belül több mint 100 installációt készítettek 3 szinten, összesen 945m2-es területen. A végeredmény egy sokoldalú, élményalapú múzeum és látogatóközpont, melynek egyik legérdekesebb része az a több mint 6 méter magas, fehér és arany színekben tündöklő installáció, amelyben több mint 2500 aranytömböt imitáló kelléket helyeztek el. Az egyedi megoldásokban bővelkedő Pénzmúzeum kivitelezői és látogatói szempontból is különlegesség – a modern múzeumok egyik legfontosabb mintapéldája. Fotó: Merész Balázs

 

Etyek – Budapest szőlőskertje

A birtok a táj adottságaival harmonizálva épült, így az Etyeki Kúria jól ismert stílusa és minősége rendezvényekre is elérhető; céges rendezvények-, csapatépítő tréningek-, partnertalálkozók-, családi események-, esküvők tökéletes helyszíne lehet.
A munka során törekednek arra, hogy innovatív szellemben dolgozzanak, mindeközben tiszteletben tartsák és tanujanak a hagyományokból. A Kúria 1996 óta működik Etyeken az Öreghegyen; termőterületük mára elérte az 54 hektárt, és immáron kettő borvidéken gazdálkodnak; az Etyek-Budai Borvidéken és a Soproni Borvidéken. Boraik nemzetközi díjai mellett frissen elnyert „Magyarország Legszebb Birtoka 2022” díj is megerősíti fenti törekvéseiket, miszerint környezetünk kiemelten fontos számukra.
MaReSz tagságuk megünnepléséhez webshopjukban 20% kiskereskedelmi kedvezményt biztosítanak a „MARESZ20” kód megadásával a MaReSz tagok részére. Ajánlatuk szeptember 30.-ig érvényes.

 

Bemutatkozik az Event Stuff Kft.

Az Event Stuff Kft. Magyarország egyik legnagyobb rendezvény eszközbérbeadással és rendezvénydekorációval foglalkozó cége. A vállalat 20 éves múltja biztosítja ügyfelei számára a minőséget és a szakértelmet. Az elégedett ügyfelek, sikeres rendezvények lebonyolítása a legfontosabbak az Event Stuff számára. Hivatása, hogy a rendezvényeket a partnerei számára „kulcsra készen” adja át, mely magában foglalja, hogy ügyfelei egy helyről tudjanak beszerezni minden kelléket, dekorációt, valamint ezeket a cég a megfelelő minőségben a helyszínre szállítsa és ott felépítse. Az Event Stuff dekorációs üzletága az egyedi, ötletes designdekoroktól a nagyszabású elegáns megjelenésig, a kisebb családiasabb partiktól a többszáz fős rendezvényekig áll ügyfelei rendelkezésére és segít közösen megálmodni a megfelelő megoldásokat. További információ: www.eventstuff.hu