Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz tagi hírek - 2022 február-március
2022. március 11.

A Bo elnökségi tagot delegált egy nemzetközi hálózatba!
Az ügynökség büszkén jelenti be, hogy Dobos Zsófiát, az APEX 2. helyezett Bo Live alapítóját, a 27Names nemzetközi live communication hálózat, három fős boardjának tagjává választották. John O’Shaughnessy, (Verve Live Agency - Írország) és Martin Rauam, (Jolos Agency - Észtország) töltik be még ezt a megtisztelő pozíciót. A megbízatás két évre szól. Zsófi fő célja, hogy az elmúlt időszak technológia által uralt világából a szakmánk visszataláljon a valódi élő kommunikációhoz, az igazi emberi kapcsolatokhoz. „Ember és közösség, ez a két dolog, ami a rendezvényes szakmát és a 27Names családot is működteti, ez a siker kulcsa és ez az, amit mindig fókuszban kell tartani a jövőben is. Boardtagként ezt tekintem fő feladatomnak.” - mondta el.
 
Példamutatásra törekszik a Budapest Party Service
Januárban vette át a szallas.hu portál a Turizmus Szakma Példaképe, ifj. Papp Imre-emlékdíjat Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa. „Példaképnek lenni - az elismerés mellett - hatalmas felelősség is. Továbbra is minden erőmmel arra törekszem, hogy kiérdemeljem ezt a bizalmat!” – mondta el Semsei a díj kapcsán. Ezen misszió alapján indította el az étteremcsalád a VakVarjú #szeretetszolgálatot és ezért szervezik meg idén is mobilmentes kampányukat. Február végén mind az öt VakVarjú étterem ismét telefonmentes hetet tart, melynek célja felhívni a figyelmet az egymással töltött, minőségi idő fontosságára. Ezen időszakban, ha egy család vállalja, hogy az étkezés ideje alatt mellőzik a mobilokat és azok végig egy dobozban maradnak, akkor a gyermekek menüje az étterem ajándéka.
 

MKI: Csapatként képviselni Magyarországot vonzerő

Külföldi tudás és a hazai szakemberek bevonásával megkezdődött a branding folyamathoz és a Health and Safety Guideline kialakításához hasonlóan, a szakma széles körű párbeszédében a convention bureau hosszú távú, nemzetközi tapasztalatokra és kutatásokra épülő stratégiaalkotása. A Magyar Kongresszusi Iroda által szervezett szakmai workshopon a rendezvényszakma képviselői: PCO-k, ügynökségek, helyszínek; szálláshelyek, DMC-k, repülőtér, légitársaságok, vidéki desztinációk képviselői vettek részt. Az iroda szándéka a tavaszra elkészülő stratégiával meghatározni a következő évek értékesítési irányait, valamint kijelölni a hosszú távú, akár infrastrukturális fejlesztési igényeket. A szakma bevonása érdekében újabb szakmai találkozásra is sor kerül majd.
 
Hazánk elsőszámú turisztikai kiállítása a 44. alkalommal várta az utazás szerelmeseit a megújult Hungexpo-n
Március 3-án nyitotta meg kapuit az idei Utazás kiállítás. A rendezvény csaknem 100 kiállítót vonultatott fel közel 30 országból, 20 ország bemutatkozásával. A kiállítás belföldi díszvendége Veszprém-Balaton 2023 EKF, külföldi díszvendége Egyiptom volt. A korábbi évek hagyományait folytatva újra szakmai nappal indult a kiállítás. Március 3-án az Újraindítás a minőség jegyében szakmai fórumon szó volt a minőség és biztonság, mint alapkövetelmény kérdéséről, a munkaerő-tartalékok hiányáról is. Március 4-én pénteken került megrendezésre az Egészségturizmus Konferencia, amely fő mottója a biztonságos utazás voltA program kitekintést nyújtott a szakmai látogatóknak új együttműködési formákról és kínálati elemekről az egészségturizmusban. További információ: www.utazas.hungexpo.hu
 
Helyszíni produkciós stúdióval bővít a Special Effects
Elkészült a Special Effects produkciós stúdiója a vállalat budapesti telephelyén. A rendezvényszolgáltató 2021-ben mutatta be az úttörő XR technológiát, amely mára nemzetközileg is meghatározó eleme lett a szórakoztatóiparnak, hiszen teret ad az alkotók határtalan kreativitásának. A közel 250 nm-es stúdió az immerzív technológiákat ötvöző XR mellett green screen megoldást és elegáns vendégrészt is kínál az ügyfeleknek. A Special Effects 15. kerületi produkciós műhelye mostantól film-, televíziós műsor-, reklám- és videoklip-forgatásoknak, valamint innovatív virtuális rendezvényeknek ad helyet.