Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz Tagi hírek 2022. augusztus
2022. augusztus 08.

Budapesten gyűltek össze a nemzetközi rendezvényipar főszereplői

A HUNGEXPO adott otthont a Kongresszusi Központok Nemzetközi Szövetsége (AIPC) éves konferenciájának, melynek idei mottója ’Reshaping the Future’ volt. A három napos konferenciára 53 országból érkeztek a világ legnagyobb konferenciaközpontjainak felsővezetői, hogy közösen elemezzék és értékeljék a rendezvényipar helyzetét, kilátásait és keressenek válaszokat az éppen aktuális gazdasági, technológiai és humánerőforrás kihívásokra. 
Ganczer Gábor megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy példátlan nehéz két éves időszak után kell a rendezvényipart talpra állítani, és a jelenlegi környezetben azok a konferenciahelyszínek lehetnek sikeresek, amelyek kellően rugalmasak, és gyorsan képesek reagálni az újabb kihívásokra. Az iparági jó gyakorlatok megosztása és adaptálása éppen ezért kiemelten fontos most. A konferencián meghívott magyar előadó volt Sauska Krisztián a Sauska Pincészet tulajdonosa, aki a magyar borászati vállalkozás példáján keresztül mutatta be a bátor újító szemlélet sikerét. Balogh Péter start-up befektető vállalkozó, a Baconconsult vezére az innováció szerepéről tartott előadást.  

 

Új szállodával bővül az Accor portfóliója

A Mercure Debrecen, mely sétatávolságra helyezkedik el a Kölcsey Központtól 2022. augusztusában nyitja meg kapuit. A modern szállodai szobák, a Winestone Étterem és Bár, a konferencia termek, illetve a sokszínű szállodai szolgáltatások mind az üzleti utazók, mind a szabadidős vendégek kényelmes és tartalmas időtöltését szolgálják. A szálloda 135, különböző kategóriájú szobával és 20 – akár hosszú távra is kiadható – apartmannal rendelkezik.  A Winestone Étterem és Bár, amely a bor és a gasztronómia egyedi megjelenését ötvözi, igazi kulináris élménnyel várja a vendégeket. A konferenciatermek adottságai lehetőséget biztosítanak  akár 140 fős konferenciák lebonyolítására a 201 négyzetméter alapterületű Rose plenáris teremben és a 40 négyzetméter alapterületű Iris teremben, melyek mindegyike több szekcióra bontható. Az autóval érkezőknek mélygarázs áll rendelkezésükre. Várható nyitás: 2022. augusztus 15. További információ itt érhető el.

 

Az UIA konferencia-desztinációs listáján is előre lépett Magyarország

Magyarország 9 helyet javítva a 27., Budapest 13 pozíciót előbbre lépve a 17. helyezést érte el a nemzetközi üzleti eseményeket összegyűjtő Union of International Associations (UIA) világranglistáján. A top 5 ország között az USA, Korea, Japán, Belgium és Franciaország szerepel. A városok listáját Brüsszel vezeti, majd Szöul, Tokió, Bécs és Párizs következik. 
"Az újabb nemzetközi siker fontos visszaigazolása annak, hogy jó irányban haladunk és emellett a világranglistán tett jelentős előrelépés bizalomépítő eszköz lehet hazai partnereink üzletszerző tárgyalásain. A Magyar Kongresszusi Iroda csapatával folytatjuk a munkát annak érdekében, hogy desztinációnk a nemzetközi üzleti rendezvény ágazatban még versenyképesebb és ismertebb legyen. Hiszünk abban, hogy szolgáltatóinkkal és a magyar szellemi tőkével Európa legjobbjai között a helyünk!” – fogalmaz Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatója. 

 

 

 

Oktatóközpontot nyit a Visual Europe Group

A rendezvénytechnikai szakemberek számára jelenleg nincs intézményesített képzés, ezért tartotta fontosnak az audiovizuális technikai rendszerek tervezésében, kivitelezésében, és üzemeltetésében több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező Visual Europe Group, hogy létrehozzon egy olyan egyedülálló oktatóközpontot, amely egyaránt alkalmas belső képzések, gyártói oktatások megtartására, valamint új eszközök megismerésére. Mindezt pedig egy könnyen megközelíthető helyszínen, a Váci út szomszédságában. Az épületen belül az oktatótermen kívül kialakításra kerül egy kisebb stúdió, ahol akár oktató videókat is lehet rögzíteni, illetve egy demo tér, ahol ki lehet próbálni a különféle eszközöket.
A központ célja, hogy kézzel fogható, gyakorlati tudást adjon a jelen és a jövő szakemberei számára.

 

 

Kóstolósor csoportok részére az ÉTOILE Champagne Bárban

A Párisi Udvar Hotel Budapest impozáns környezetben kínál üzleti csoportok részére kulináris kóstolóprogramot a legkiválóbb champagne különlegességekből. Az ÉTOILE csoportos ajánlata minimum 5 és maximum 20 fős csoportok részére elérhető. Az exkluzív kóstolósor egy-egy pohár (0,08 l) champagne-t tartalmaz 5 különböző nemzetközi  pezsgőkülönlegességből, valamint kísérő falatkákat francia sajtválogatásból, bébi gyümölcsökből, házi bagettből és szarvasgombás különlegességekből. A nem mindennapi kulináris élmény kiváló program lehet ügyfeleinek, hogy megünnepeljék üzleti sikereiket egy csodás helyszínen. A csoportos eseményre előre foglalás szükséges, érdeklődni a sales@parisiudvarhotel.hu e-mail címen lehet.

 

 

Bemutatkozik a BDPST Hotel Management

A BDPST Hotel Management Zrt. szállodáival folyamatosan arra törekszik, hogy minél több céges és magánrendezvénynek biztosítson teret és megfelelő feltételeket. Budapesten és környékén az Alice Hotel, a D8 Hotel és a BOTANIQ Turai Kastély, a vidéki régióban az Andrássy Kúria&Spa és a Lifestyle Hotel Mátra, míg nemzetközi színtéren a Hotel Atrio del Mar, az Alpenblick Hotel és a Hotel Relax Resort széleskörű szolgáltatásokkal várja vendégeit. Essen a választás bármely desztinációra, a csoport szállodái változó kapacitású rendezvény- és konferenciatermei tökéletes helyszínéül szolgálnak magán-vagy céges rendezvények számára. Szakképzett és tapasztalt csapatukkal mindent megtesznek azért, hogy az esemény minden pillanata tökéletes legyen.

 

 

Bemutatkozik a Get Work Trend

A Get Work Trend Kft. az elsők között szerezte meg a minősített foglalkoztatói engedélyét, mellyel gyors és hatékony megoldást kínál a rendezvényszektort is érintő súlyos munkaerőhiányra. Az elmúlt hónapokban több mint 500 külföldi dolgozó magyarországi munkába állását és beilleszkedését segítették országosan, releváns tapasztalattal rendelkeznek szakács, konyhai kisegítő, takarító munkakörök toborzásában is. Gyors átfutással, 2 hónapon belül, teljes körű hatósági és vízumügyintézéssel akár 100+ fős létszámhiányra is megoldást tudnak kínálni. A munkavállalók több éves nemzetközi tapasztalattal, kiváló angol nyelvismerettel rendelkeznek, így azonnal teljesértékű munkát tudnak végezni. Hosszútávon megbízható, stabil munkaerő, teljeskörű hazai ügyintézéssel. További információ: Fekécs László 06-20-485-96-17 https://www.getwork.hu/kulfoldi-toborzas