Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz Nemzetközi Kitekintés
2024. április 03.

Hét AI-eszköz, amivel érdemes kísérletezni

Az IBTM World cikke a kísérletező kedvűek számára ajánl hét olyan mesterséges intelligencia-alapú eszközt, amelyek próbálgatásával jobban megérthetjük, hogy mi vár ránk a jövőben és hogyan fogunk majd dolgozni.

  1. Synthesia

A Synthesia a szöveget videós prezentációkká alakítja, melyekhez több mint 160 AI Avatar közül lehet választani. Több mint 60 testre szabható sablon áll rendelkezésre, több mint 120 nyelven beszélő avatárokkal, melyek akár a felhasználó saját hangján is meg tudnak szólalni. A videóbemutatókat márkalogókkal, vállalati színekkel vagy jogdíjmentes képekkel lehet ellátni, és a hangalámondás frissítése épp olyan egyszerű, mint a szöveg szerkesztése.

  1. ChatGPT

A nyelvi modell ChatGPT a témák széles körében képes azonnali információnyújtásra, segítve a kutatást és adatgyűjtést. Használható email-kampányok, közösségi média posztok, feliratok, főcímek készítéséhez és más szöveg-alapú feladatokhoz. Segíthet fordításban, problémamegoldásban és kreatív ötletelésben is a beadott információk és kérések alapján. 

  1. PI 

Az Inflection AI PI (Personal Intelligence) chatbotja nem csak okos, hanem érzelmi intelligenciával is rendelkezik, az emberi empatikus viselkedés utánzásával. A PI túlmutat az olyan hagyományos chatrobotokon, amelyek a produktivitás növelésére és adatkeresésre fókuszálnak. A PI személyre szabott támogatást és társaságot nyújt használójának, baráti tanácsok, tömören megfogalmazott közlések és lebilincselő beszélgetések formájában. Más chatrobotokkal szemben a PI a felhasználójának a személyes igényeire szabott információkat nyújt, viselkedhet coachként, lehet a bizalmasunk, kreatív partnerünk vagy hangadónk is. 

  1. Otter.AI

A cikk írója megjegyzi, hogy Íróként az Ottert használja a rögzített videóinterjúk valós idejű átírására. De hasznos lehet megbeszélések jegyzeteléséhez, webináriumok összefoglalójához vagy egyszerűen csak a felhasználó gondolatainak rögzítéséhez séta vagy vezetés közben. Az Otter a felhasználó online-naptárához csatlakoztatva tud az összes tervezett találkozóról, és automatikusan csatlakozik a Zoom-hívásokhoz (még akkor is, ha a felhasználó nem tud részt venni rajtuk), vagy megkérdezi, hogy szeretné-e felvenni és átírni azokat. Az Otter akár négy órányi értekezletet vagy más hangforrást is képes átírni és rögzíteni. A jegyzetek, átiratok és lejátszások ezután megoszthatók a kollégákkal.

  1. VEED

A VEED.IO image generator képgenerátor egy ingyenes online eszköz, amely lehetővé teszi, hogy szövegből AI-generált képeket hozzunk létre. Egyszerűen be kell írni egy szót vagy képleírást, rákattintani a "Képgenerálás" gombra, és csodálattal figyelni, ahogy a mesterséges intelligencia a szöveg alapján képet készít. A felkérések pontosításával elérhető a kívánt művészeti stílus. A mesterséges intelligencia által készített kép három különböző felbontásban le is tölthető. A VEED számos más AI-eszközt is kínál, például az AI-videószerkesztőjét, amely lehetővé teszi, hogy videókat készítsünk az általunk generált képekből.

  1. AudioPen

A mikrofon gomb megnyomásával az AudioPen az ingyenes változatban legfeljebb három percig hallgatja a felhasználó beszédét, és az összeszedetlen gondolatokat világos és tömör szöveggé alakítja, amely készen áll a megosztásra. Eltávolítja az ismétléseket, kiszerkeszti az összes töltelékszót, és átstrukturálja a szöveget, hogy könnyebben olvasható legyen.Ha valaki inkább szóban tud jól fogalmazni és nem írásban, az AudioPen ideális (a fizetős verziókban 15 perc felvételi időt lehet kapni).Még különböző nyelveken és stílusokban is létrehozza a szöveget, amely alkalmas blogbejegyzésekhez, e-mailekhez, SMS-üzenetekhez és sok máshoz.

  1. Opus Clip

Az Opus Clip elemzi a hosszú videókat, azonosítja az érdekes szegmenseket és legjobb pillanatokat, majd rövid klipekké alakítja őket közösségi-média-felhasználáshoz. Ezzel költséges szerkesztési idő takarítható meg, és ideális a rendezvényszervezők számára, akik a konferenciaülések felvételeit töltik fel az olyan platformokra, mint a YouTube Shorts. Zárásként a cikk írója megjegyzi: nem szabad megfeledkezni arról, hogy a generatív AI-eszközök jelenleg korántsem tökéletesek, egyesek biztosan hasznosabbak, mint mások. De a kíváncsi és kísérletező felhasználó ablakot nyithat a lehetőségek világára.

Forrás: https://www.ibtmworld.com/en-gb/blog/tech-and-software/generative-ai-tools-for-events.html