Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz Koronavírussal kapcsolatos sajtóhírei
2020. március 25.

A sajtó is fokozott érdeklődéssel követte az egyik legelsőként és legsúlyosabban érintett gazdasági szektor a rendezvényszervezői iparág koronavírus miatti érintettségét és átalakulását. A MaReSz által adott sajtónyilatkozatokat, tv-s szerepléseket a teljesség igénye szerint csokorba gyűjtöttük és itt olvashatók.

 

"Már a rendezvényeket érintő korlátozás bejelentése előtti héten több mint 130, majdnem 200 ezer főt érintő üzleti rendezvényt, konferenciát, kiállítást, eseményt mondtak le, bezuhant a rendezvényszakma. A MaReSz prognózisa szerint minimum 6 hónap kell majd a kilábaláshoz, szeptembertől fog megindulni fokozatosan a piac". nyilatkozta Ganczer Gábor a Turizmus.com-nak.

>>>  TOVÁBB A RÉSZLETEKÉRT

 

„Márciusban lényegében nullára csökkentek a hazai és a külföldi szervezésű események, a hagyományos vállalati rendezvények, a kiállításipar, az üzleti turizmus igen hamar bezuhant.” – nyilatkozta az Indexnek  Ganczer Gábor.

 >>>  TOVÁBB A RÉSZLETEKÉRT

 

„Közös teherviseléssel szeretnénk elérni, hogy ne legyenek tömeges elbocsátások a mostani helyzet miatt. Járulékcsökkentést, átütemezést vagy más könnyítést szeretnénk, hogy az ágazatban dolgozó emberek ne kerüljenek az utcára. Másrészt a rendezvényszervező cégek hiteleinél is hasznos lehet az állami segítség, hogy ne emiatt menjenek most csődbe a vállalatok" - foglalta össze javaslatait Ganczer.Gábor.

>>>  TOVÁBB A RÉSZLETEKÉRT

 

"Ha járványnál a „zéró beteg” az, akinél először diagnosztizálják a kórt, akkor a most kezdődő gazdasági bezuhanás zéró betege – ahol a járvány ökonómiai hatása azonnal és közvetlenül érződik – a rendezvényszervezés. Ha a 2008-as válság ejtőernyős ereszkedés volt ennek a szektornak, akkor ez most zuhanás, ernyő nélkül" – így jellemzi a járvány miatt kialakult iparági helyzetet Erdős Ákos, a Hello Event ügyvezető igazgatója.

>>>  TOVÁBB A RÉSZLETEKÉRT

 

"Most olyan mértékű katasztrófa érte a turizmust és a rendezvényszakmát, ami nem hasonlítható a válsághoz. Akkor a rosszak elhullottak, de a jók még akár erősödni is tudtak. Most viszont nem visszaesés van, hanem megszűnt a piac. Kezelhetetlen." - mondta Hegyi Attila, Magyarország egyik legnagyobb catering cége, az Albatros Party Service tulajdonosa.

>>>  TOVÁBB A RÉSZLETEKÉRT

 

Az ATV  Start Plusz vendége volt Ganczer Gábor,  Vujity Tvrtko -val beszélgetett a rendezvények bezuhanásáról, a kormányzatnak benyújtott javaslatcsomagról és a szakmai kilátásairól.

>>>  TOVÁBB A RÉSZLETEKÉRT

 

A nyári fesztiválszezon kitettségén múlhat, milyen ütemű lehet ez a talpraállás. A legnagyobb hazai rendezvényügynökségeknél kérdezte körbe a Kreatív Online a sokkhatás után pár nappal.

>>>  TOVÁBB A RÉSZLETEKÉRT