Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz évindítás, elnökségi ülés és 2024-es munkaterv
2024. január 24.

Idén, január 10-én ült össze először a MaReSz-elnökség, a tavalyi eredmények értékelése, illetve a Szövetség 2024. évi munkatervének átbeszélése és jóváhagyása céljából. Az ülésnek a szintén MaReSz-tag Kempinski Hotel Corvinus Budapest adott otthont.
Az idei feladatok között a szervezet két kiemelt eseményének – az Event Touch konferenciának és a Flash Award díjpályázatnak – az időzítéséről és konkrét tennivalóiról is sikerült megállapodni.
A tavalyi Jubileumi Közgyűlés értékelése azt mutatta, hogy tagjaink szívesen veszik több esemény (közgyűlés, tagozati ülések és ünnepi megemlékezés) összevonását a hatékonyabb munkavégzés és kapcsolatépítés céljából. Ennek alapján az Elnökség megvitatta és elfogadta a Titkárság arra irányuló javaslatát, hogy az Event Touch konferencia, a Flash Award díjátadó, valamint a Közgyűlés + Tagozatvezetői ülések összekapcsolásával, idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal hozza létre a MaReSz a két napos, „elvonulós”, kapcsolatépítő rendezvényét, vidéken. A május 28-29-re tervezett rendezvény programterve szerint az első, teljes napon kerül sor az EVENT TOUCH konferenciára, valamint este a FLASH Award díjkiosztó gálára. A második nap délelőttjén pedig a MaReSz belső eseményeit, a tagozati üléseket és a tisztújítással egybekötött közgyűlést tartjuk meg.
Az Elnökség fontos döntéseket hozott a 2023-ban első alkalommal meghirdetett Flash Award díjpályázat megújításával és ismételt meghirdetésével kapcsolatban is. Mint ismeretes, a pályázat célja, hogy elismerje az adott év legFLASHebb, legkreatívabb, legszínvonalasabb munkáit és bemutassa a rendezvényszakma komplexitását. A díjpályázat kiírásának és bírálati szempontjainak módosítását kétkörös munkacsoport-egyeztetés előzte meg. 2024-ben, a tavalyihoz képest eggyel több, összesen 11 különböző kategóriában lehet majd pályázni. A nevezési időszak február 1-jén nyílik meg, amit a Turizmus Évadnyitó Gálán jelentünk be hivatalosan. 
Idén is folytatódnak az Event Hub szakmai networking délutánok. Az elsőre februárban kerül sor. Az esemény témájára vonatkozó javaslatot még szívesen fogadunk.
Mindezeken kívül, részt veszünk idén is a kommunikációs torta felmérésben és elkészítjük a szakma átfogó látleletét a 2024-es rendezvénypiaci felmérést is. A Szövetségünk által készítendő rendezvénypiaci felmérés eredményeinek ismertetését az Event Touch konferenciára időzítjük.
Oktatási együttműködéseinkről és lobbitevékenységünkről külön hírekben számolunk majd be.
Végül, de nem utolsó sorban, örömmel értesítjük tagjainkat, hogy újabb négy MaReSz tagjelentkezés van folyamatban: Universum8 (Rendezvényügynökség tagozat); Rumbach Event Center (Rendezvényhelyszín tagozat); Balatonfüredi Kongresszusi Központ (Rendezvényhelyszín tagozat); RagazzART Kft. - Distr3ct Event Cube (Rendezvényhelyszín tagozat). Az új jelentkezők felvételét az Elnökség már jóváhagyta. Kérjük, hogy aktív szavazással segítsétek majd a tagok felvételét, amint megkapjátok az erre vonatkozó felhívást!