Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
Május 31-én a Bálnában tartotta idei Közgyűlését a MaReSz
2022. június 01.

2022. Május 31-én délelőtt a Bálnában tartotta idei Közgyűlését a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége, melyen az Elnökség szakmai beszámolója és az idei évi tervek felvázolása mellett az egyik megüresedett Elnökségi tag pozícióra választottak  új tisztségviselőt a tagok
Ganczer Gábor köszöntője után bemutatta a MaReSz új munkatársát, Kecskés Nóra Lilit a tagságnak, aki a titkársági adminisztratív feladatok mellett a maresz honlap megújításáért valamint a social media plaftormok aktívabb használatáért lesz felelős.
Az Elnökségi beszámoló részeként Vaskó Tünde leköszönő Elnökségi Tag a 2022. március 8-án a Hungexpo új Kongresszusi Központjában megvalósult Event Touch rendezvényről számolt be a tagoknak, mely a várakozásokat felülmúlva közel 500 fő részvételével és 40 kiállító megjelenésével valósult meg.
Horváthné Zsigmond Eszter, a MaReSz főtitkára a Szövetség legújabb piacfelmérő kutatásának eredményeit ismertette a tagsággal, melynek eredményeiből jól látszik, hogy habár a 2021-es év már jobb teljesítményt hozott a szakmának, mint a 2020-as, az eredmények még mindig nem közelítik meg a 2019-es számokat, 2021-ben is még csak átlagosan a 2019-es békeév rendezvényvolumenének 50-60 % valósult meg. Ugyan a koronavírus járvány enyhült de a külpolitikai helyzet bizonytalanságának hatását a válaszadók majd’ 40%-a érzi saját rendezvényein, leginkább a külföldi ügyfelek és résztvevők elmaradásában. A legnagyobb kihívások a szakmában a munkaerőhiány a növekvő nyersanyag- és eszközárak valamint az emelkedő munkaerőköltségek. A kutatás részletes eredményei a Szövetség honlapján lesznek  hamarosan elérhetőek.  
Ganczer Gábor, a MaReSz Elnöke elmondta, hogy a Szövetség továbbra is folytatja a szakmai érdekvédelmi tevékenységét, karöltve a többi társszövetséggel. A jelenlegi kormány stabilizálódása után a MaReSz ismételten felveszi majd a fonalat a turisztikai szakma megfelelő döntéshozóival az olyan javaslatokról, melyek élénkítenék a piacot, mint például a reprezentációs adó szociális hozzájárulási adó mentességének meghosszabbítására, az 5%-os rendezvény ÁFA bevezetésére és az orvosi, gyógyszerészeti témájú rendezvényekre vonatkozó napi limit emelése.
Rókusfalvy Gábor a MaReSz idei tervei között kitért a Szövetség megújított díjrendszerére a Flash díjra, - melyet most, hogy már valamelyest stabilizálódott a piac és nagy számban elérhetőek a megrendelések-, az Elnökség döntése alapján meghirdet a Szövetség. A díj célja, hogy bemutassa a rendezvényszakma komplexitását, hogy mind a szervezői és szolgáltatói oldal bemutathassa „legflashebb” munkáit és az újonnan bevezetett hiánypótló szakmai elismerések felkerüljenek az ország kreatív szakmai díjainak palettájára nemzetközi porondra emelve ezzel a magyar rendezvényszervezési szaktudást.
Az elnökségi beszámolókat követően a tagok megismerhették a 2021-es pénzügyi eredmény alakulását, illetve a 2022-re előirányzott pénzügyi tervezetet. Éder Zoltán a Felügyelőbizottság Elnöke pozitívan véleményezte a pénzügyi beszámolót, melyet a Közgyűlés elfogadott.
Az új Elnökségi tag megválasztása elött az Elnökség megköszönte Vaskó Tündének a MaReSz Elnökségi tagjaként az elmúlt tíz évben tanúsított fáradhatatlan munkáját.
A megüresedett elnökségi tag pozícióval kapcsolatosan a Közgyűlést megelőző online jelöltállítási szakaszban két fő jelöltette magát a tisztségre, Fábián Attila, a Smarteq AVS Kft ügyvezetője és Kassai Zsolt, a Special Effects Zrt. vezérigazgatója. A Közgyűlés többségi szavazattal Fábián Attilát választotta meg a tisztség betöltésére, akit a jelenlegi Elnökségi tagok üdvözöltek.
A tisztségválasztást követően a MaReSz Alapszabályát és Szervezeti és Működési Szabályozását érintő módosítási javaslatok megvitatása következett, melyhez kapcsolódóan az idei Közgyűlés konkrét javaslatok mentén elfogadta a módosításokat.
A Közgyűlés záró napirendi pontja a Szövetségbe való új belépő tagok, illetve az idén kilépő tagok ismertetése volt.
A Közgyűlést követően került megrendezésre az MTPA Rendezvény ReStart konferenciája, melyen számos MaReSz tagcég képviselője részt vett kerekasztal beszélgetések és előadások formájában.