Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
Flash Award 2023: exkluzív díjátadón értékelték a rendezvényszakma legjobbjait
2023. május 17.

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége 12 kategóriában adta át a 2022-es év legFLASHebb rendezvényeinek járó elismeréseit május 10-én, a Terminál Budapestben tartott díjátadón.

Öt év munka előzte meg a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) által megújított díjazási rendszer, a Flash Award első díjátadó eseményét – mondta rövid köszöntőjében Ganczer Gábor, a szövetség elnöke.

2018-ban fogalmazódott meg az ötlet, hogy a megváltozott piaci körülményekhez igazodva egy olyan díjrendszert hozzanak létre, amely tükrözi a szakma komplexitását. Időközben a Covid közbeszólt, így a Flash Award első díjkiosztóján a pandémiát követő 2022-es év rendezvényeit jutalmazták.

Ganczer Gábor nagy sikernek nevezte az első pályázat nevezési időszakát: lényegesen több pályamunka érkezett a szervezőkhöz, mint várták. A Flash Award nyerteseit független, szakmai zsűri választotta ki két fordulóban. Az online zsűrizésben közel hatvan szakember vett részt, a shortlistre került pályázatokat kilenc zsűritag értékelte élőben. „Én is sokat tanultam a pályázatokból, amelyek a szakma sokszínűségéről és a munka magas színvonaláról tanúskodtak. Minden pályázó győztes, de leginkább a rendezvényszektor, amelybe minél több kreatív fiatalt szeretnénk bevonni. Reményeink szerint a rangos díjrendszer publicitása is jó hírét viszi a szakmának” – hangsúlyozta a MaReSz elnöke. 2023-ban tíz pályázható kategóriában várták a pályamunkákat, amelyekben a rendezvényszervező és -szolgáltató cégek a „legflashebb”, legjobb 2022-es munkáikat mutathatták be. A kétfordulós értékelés során a zsűri elsősorban a kreativitást, a kommunikációs célok megvalósulását, a kivitelezést, a rendezvény komplexitását vizsgálta.

(Forrás: turizmus.com)