Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
Decemberi MaReSz tagozati ülések
2022. december 19.

Rendezvényügynökségi tagozati ülés a Larus Étteremben

November 30-án tartotta idei második tagozati ülését a MaReSz Rendezvényügynökségi tagozata. Az egyeztetés legfőbb témái az idei év tanulságai, a jövő évi piaci kilátások, az energiahelyzet szakmára gyakorolt hatása és a munkaerő kérdés voltak. A fentiek mellett Radácsi Pál tagozatvezető beszélt a - külső szakértő által  ebben az évben készített - bér- és piaci óradíj felmérés hasznosságáról, továbbá egy általános árajánlati sablon kidolgozásának lehetőségét is felvetette. A jelenlévők egy rövid prezentáció keretében megismerhették a februárban induló Flash Award pályázati feltételeit és az egyéb tudnivalókat. A tagozat tagjai konstruktív javaslatokat fogalmaztak meg a Flash Award május 10-re tervezett díjátadójának megszervezésére is.

 

Online ülést tartott a MaReSz Kiegészítő rendezvényszolgáltatók tagozata

A december 5-én tartott online megbeszélésen a résztvevők a szakmát érintő általános piaci helyzetet, ezen belül a válság okozta nehézségeket és a megrendelői attitűd megváltoztatásának szükségességét vitatták meg. Varga-Szabó Andrea tagozatvezető az ülés elején kihangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy ebben a tagozatban nem egy, hanem számos szakterület képviselteti magát, a különböző tapasztalatok egyeztetésére így is nagyon nagy szükség van, mert a kiegészítő szolgáltatások nélkül nem valósulhatnának meg sikeresen a rendezvények. A megbeszélésen többek között szó esett a bérfelméréséről és a Flash Award pályázatról is. A jelenlévők továbbá javaslatokat fogalmaztak meg a tagozatba való bekerülési kritériumokra, melyeket egy későbbi ülés alkalmával véglegesítenek majd.

 

Régi-új tagozatvezető a Kiállításszervező és -kivitelező tagozat élén

A MaReSz Kiállításszervező és -kivitelező tagozatának képviselői december 12-én tartották ülésüket, melynek egyik legfontosabb napirendi pontja a tagozatvezető választás volt. A jelenlévők újabb két évre bizalmat szavaztak Tenke Istvánnak, a KAVI-ART Kiállításszervező, tervező és kivitelező Kft. ügyvezetőjének.
Ezt követően a Flash Award, kifejezetten erre a tagozatra készült kritériumrendszerének bemutatására került sor, majd a bér- és piaci óradíj felmérés lehetőségéről egyeztettek a jelenlévők. A megbeszélés legnagyobb érdeklődést kiváltó napirendi pontja az általános piaci helyzet kapcsán szerzett tapasztalatok és a jövő évi kilátások megvitatása volt. Az ülés végén a Hungexpo rendezvényigazgatója Gloviczki Ákos számolt be a kongresszusi és kiállítási központban 2023-ban várható eseményekről.

 

 

 

Ismét Varga Attila a MaReSz Kongresszus- és konferenciaszervező tagozatának vezetője

December 13-án, a Hungexpon tartotta tagozati ülését a MaReSz Kongresszus- és Konferenciaszervező tagozata. Az összejövetel legfőbb témája a tagozatvezető választás volt, melyen a résztvevők Varga Attilát, a Diamond Congress Kft. ügyvezető igazgatóját választották meg újabb két évre. A jelenlévők a Flash Award pályázati kritériumrendszerének és a bér- és piaci óradíj felmérés lehetőségének bemutatását követően a jelenlegi piaci helyzetről, így többek között a megváltozott megrendelési, lemondási és fizetési morálról egyeztettek. Az ülés végén mindenki egyetértett azzal, hogy nagyon hasznosak az ilyen találkozások, ahol a hasonló problémákkal küzdő vállalkozások tapasztalatot cserélhetnek egymással.