Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
A MaReSz friss rendezvénypiaci felmérését is bemutattuk az EventTouch konferencián
2024. június 17.

Az EventTouch rendezvényszakmai konferencia nyitóelőadásaként mutattuk be a MaReSz legfrissebb felmérésének eredményeit. A 2024. évi kutatás célja az volt, hogy széles körű rálátást biztosítson az iparág jelenlegi helyzetére, naprakész információkat nyújtson – a rendezvényszektorban működő cégek, szervezetek és oktatási intézmények számára – az ágazat legfontosabb trendjeiről, működésének körülményeiről, a megrendelők számára elsődleges döntési szempontokról, és a leggyakrabban alkalmazott fenntarthatósági gyakorlatokról. A felmérésnek a cégek működésével kapcsolatos számait Rókusfalvy Gábor a MaReSz újraválasztott alelnöke; a rendezvénypiac globális trendjeiről és kihívásairól szóló információit pedig Szűcs Balázs, a MaReSz főtitkára mutatta be.

Az összehasonlíthatóság érdekében, nagyrészt ugyanazokat a kérdéseket tettük fel, mint a 2022-es felmérésben, azonban a nemzetközi és hazai trendekre reflektálva bővítettük a kérdések körét, többek között a megrendelők döntési szempontjaira vagy a fenntarthatósági gyakorlatokra vonatkozóan. Arra is rákérdeztünk, hogy mennyi és milyen típusú rendezvény valósult meg a válaszadó cégek szervezésében 2023-ban, valamint, hogy mely trendek, körülmények, szervezési kihívások határozzák meg, illetve befolyásolják leginkább a hazai rendezvényágazat fejlődését a véleményük szerint. Az alapadatokkal együtt összesen 31 kérdésre válaszoltak a felmérés résztvevői. A kérdőív aktualizálásában és véleményezésében a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus Tanszéke volt a MaReSz szakmai partnere.

A felmérésbe a rendezvényszektorban működő cégek lehető legszélesebb körét igyekeztünk bevonni, tehát MaReSz-tagok és nem MaReSz-tagok is elmondhatták a véleményüket, és hozzájárulhattak a felmérés eredményességéhez. Érdekesség, hogy a kérdőívet kitöltők száma éppen fele-fele arányban oszlik meg a Szövetségi tagok és nem-MaReSz-tagok között.

A felmérés kérdőívét összesen 174 cég (87 MaReSz-tag) töltötte ki a rendezvényszervezői szakma különböző szegmenseiből.

A MaReSz 2024. évi rendezvénypiaci felmérésének részletes kutatási összefoglalója ide kattintva érhető el.